Introducere

Aceste conditii generale stabilesc regulile, modul si conditiile de cumparare-vanzare prin intermediul magazinului online www.coolori.ro, totodata reprezinta un contract de cumparare-vanzare intre
SC Coolori Deco Design SRL si Client.

SC Coolori Deco Design SRL, da clientului posibilitatea de a cumpara produsele oferite prin intermediul magazinului online prin plasarea de comanda si achitarea pretului respectiv de vanzare. Clientul poate efectua comenzi de cumparare a produselor oferite prin intermediul magazinului online doar dupa ce si-a dat acordul cu conditiile generale prezente, prin aceasta angajându-se sa le respecte.
Magazinul online www.tricouri-cu-mesaje.ro este operat de societatea
SC Coolori Deco Design SRL, cu sediul social in Bucuresti, Int. Sergent C-Tin Ghercu, Nr. 9, inscrisa in Registrul Comertului cu numarul J40/2421/2015, Cod Fiscal 34168417.
Utilizarea site-ului (incluzand accesul, navigarea si cumpararea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor si conditiilor enuntate in cuprinsul prezentului document cu toate efectele si consecintele ce decurg din aceasta. Descrierea fiecaruia dintre produsele mentionate include caracteristicile sale principale:dimensiuni, culori disponibile, imagine si pret de vanzare.

Sub denumirea „Client” se întelege o persoana fizica sau juridica care si-a dat acordul cu conditiile generale prezente. Pentru a plasa o comanda, clientului nu i se va solicitata crearea uni cont, fiind necesare numai completarea campurilor evidentiate pentru facturare si livrarea a comenzii.Clientul garanteaza ca datele introduse in formularul de inregistrare/comanda sunt adevarate, complete si exacte.
Acceptarea Conditiilor generale – prin marcarea campului „Sunt de acord cu termenii si conditiile de cumparare-vanzare prin magazinul online”, reprezinta o declaratie electronica in sensul legii privind documentul electronic si semnatura electronica prin care declara ca a luat cunostinta de conditiile generale inscrise, le accepta si se angajeaza sa le respecte.

Publicarea caracteristicilor principale ale produselor si a pretului lor de vanzare in magazinul online in esenta sa reprezinta o invitatie publica în sensul art. 290, al. 1 din Legea Comerciala pentru plasarea unui ordin de cumparare in concordanta cu acestea. Fiecare ordin de cumparare plasat de client prin magazinul online, in baza acestor conditii generale, este realizat ca rezultat al executiei contractului de cumparare-vânzare dintre parti.

Procedura de plasare a comenzii/ordinului de cumparare

Procesul de cumparare incepe dupa ce clientul a ales produsul, dimensiunea, culoarea si a personalizat produsul (dupa caz). Comanda se plaseaza prin accesarea butonului „Finalizeaza comanda”. Inainte de a comanda produsele dorite din magazinul online clientul trebuie sa verifice daca in cosul de cumparaturi figureaza pana in momentul respectiv produsele cu caracteristicile lor principale – culoare, dimensiune, cantitate si pret. In cazul produselor cu personalizare on-line trebuie sa previzualizeze fisierul personalizat.In continuare clientul trebuie sa completeze pasii pentru finalizarea comenzii prin completarea campurilor puse la dispozitie (nume complet, adresa,telefon, modalitate de plata, modalitate de livrare, observatii etc). Daca nu se completeaza toate campurile obligatorii, comanda nu poate fi plasata. In cazul în care clientul a introdus e-mailul gresit, adresa si/sau un numar de telefon nevalid, incomplet sau gresit, comanda este considerata nevalida si magazinul online nu este obligat si nici angajat in executarea acesteia.

– Comanda plasata pe site este confirmata printr-un e-mail trimis la adresa de e-mail a clientului.
– Toate preturile produselor din magazin sunt afisate în ron si reprezinta preturile finale de cumparare.
– Preturile sunt unitare si nu includ costurile de livrare, daca nu este precizat altfel.

In cazul comenzilor de produse personalizate sau comenzilor speciale (la cerere), Clientul atesta si garanteaza ca este proprietarul imaginii(lor), conceptului (conceptelor) trimis(e) sau ca este imputernicit sa le foloseasca, ca dispune de toate drepturile si autorizarile necesare pentru a solicita realizarea materialelor. Beneficiarul atesta si garanteaza ca imaginea (imaginile) precum si toate elementele afisate: sunt conforme cu legile, statuturile si ordonantele in vigoare, nu violeaza si nu au violat drepturile oricarei persoane fizice sau juridice inlcuzand (fara sa se limiteze) drepturile de proprietate intelectuala, de publicare sau relative la viata privata sau drepturile si obligatiile de protectie a consumatorilor, obligatiile de fiabilitate a produselor si nu prezinta nicio incitare la ura, violenta, sau alt continut ilicit.

Metode de plata si livrarea produselor

Pentru orice comanda din magazinul on-line www.tricouri-cu-mesaje.ro, poti alege una dintre modalitatile de plata prezentate mai jos:

Ordin de plata Optand pentru plata prin OP, Clientul – utilizator, cf. Legii privind protectia consumatorilor, isi da acordul pentru plata în avans a marfurilor în sensul art. 53, al.1 din lege.
Daca se doreste achitarea comenzii prin ordin de plata aceasta se efectueaza in baza facturii fiscale sau facturii proforme transmise prin email.Livrarea comenzii se realizeaza numai dupa confirmarea platii, in contul de mai jos:

Beneficiar: SC Coolori Deco Design SRL
Cod de identificare fiscala: RO34168417
Banca Libra Bank,
Sucursala Magheru
Cont RO33BREL0002001075420100
Reprezentand: (se completeaza/ se scrie numarul facturii proforme)
Suma: este valoarea care apare pe factura proforma emisa cu datele dvs de contact.
Valabilitatea facturii proforme este de 3 zile, rugam sa efectuati plata in termenul mentionat. In acest caz ridicarea coletului de la reprezentantul firmei de curierat, nu implica niciun fel de obligatie financiara din partea dvs.

Dupa ce ai efectuat plata, pentru a putea incepe executia comenzii, te rugam sa ne trimiti o copie a ordinului de plata pe e-mail, la contact@tricouri-cu-mesaje.ro.
Daca ai platit printr-un serviciu de online banking, pentru a putea incepe executia comenzii, te rugam sa ne trimiti confirmarea platii prin e-mail la contact@tricouri-cu-mesaje.ro. Numerar la livrarea/Ramburs Daca doriti sa efectuati in numerar, la livrare veti achita in lei valoarea integral a comenzii, direct curierului care aduce produsul. Suma de plata este exact suma ce apare in mailul de confirmare a comenzii.
In colet veti gasi si factura in original pentru produsul solicitat.

Livrarea produselor

Toate produsele Coolori sunt livrate numai prin intermediul serviciului de curierat Fan Courier/GLS Curier. Termenul de livrare pentru comenzile din magazinul online Coolori variaza intre 2 si 7 zile lucratoare, in functie de disponibilitatea produselor si de modalitatea de plata.
In cazul achitarii prin ordin de plata, comanda se proceseaza dupa ce banii au intrat in contul SC Coolori Deco Design SRL.

Cheltuieli de livrare

Livrarea este gratuita prin pentru orice comanda care are valoarea peste 250 lei. Pentru comenzile cu o valoare mai mica de 250 lei, se aplica o taxa de transport de 19,90 lei/ colet in Bucuresti si in tara. Pentru comenzile cu produse personalizate, costul transportului poate diferi in functie de cantitate sau kilograme.
SC Coolori Deco Design SRL va depune toate diligentele pentru a respecta termenele de livrare mentionate pe site. Totusi, nu putem fi considerati responsabili de eventuale intarzieri de livrare sau pierderi de colete provocate de catre un tert sau de catre consumator sau de o cauza imprevizibila si insurmontabila precum cazul de forta majora. In cazul nereceptionarii coletului in cadrul termenelor indicate, vom demara o ancheta impreuna cu societatea de curierat si care ar putea sa dureze cateva zile.
Pe parcursul acestei perioade, nici o returnare a costurilor nu va putea fi efectuata. Produsul este predat clientului sau unei persoane terte care o va receptiona si va confirma primirea produsului în numele clientului semnand documentele de livrare. In cazul în care clientul nu a fost prezent în termenul de livrare la adresa indicata de acesta sau nu s-au asigurat accesul si conditiile necesare predarii marfii în acest termen, magazinul este exonerat de obligatia sa de a livra marfa comandata.
Clientul isi poate reafirma dorinta de a primi marfa si dupa expirarea termenului de livrare in care nu a fost gasit la adresa respectiva, acoperind toate costurile de a doua livrare. 3.4 Colete neridicate si returnate Clientul, nu este exonerat de obligatia de plata a facturii in cazul in care, produsele trimise nu au fost ridicate de la Curier, in termen de 5 zile de la primirea notificarii de livrare.
Cheltuielile cauzate de expedierea tur-retur, vor fi evidentiate si adaugate la factura comenzii returnate.In acest caz SC Coolori Deco Design SRL isi rezerva dreptul de a cere plata integrala a facturii cat si a cheltuielilor de curier tur – retur. 3.5
Disponibilitatea produselor Produsele SC Coolori Deco Design SRL sunt supuse constrangerilor productiei artizanale.
Livrarea produsele comandate se realizeaza in termen de 2-7 zile lucratoare incepand cu data comenzii dumneavoastra. Daca din motive obiective (probleme tehnice sau indisponibilitate materie prima) nu putem sa realizam comanda dvs. ne angajam sa va anuntam de indisponibilitatea temporara si cum putem remedia problema.

Drepturi de autor

Prin trimiterea imaginilor spre a fi prelucrate de catre noi, va asumati si declarati pe propia raspundere ca detineti drepturile de autor ale imaginii,sau permisiunea scrisa a propietarului de a folosi imaginea sau imaginile respective. www.coolori.ro nu va fi responsabil sub nici o forma de eventualele litigii ce pot aparea in urma nerespectarii legii dreptului de autor. Intregul continut al site-ului www.tricouri-cu-mesaje.ro ( baze de date, texte, imagini, logo-uri, elemente grafice, concepte creative etc.) este proprietatea SC Coolori Deco Design SRL si este aparat de legile in vigoare pentru protectia drepturilor de autor. Folosirea fara acordul proprietarului a oricaror elemente enumerate mai sus, se pedepseste in conformitate cu legile in vigoare. Imaginile produselor, descrierile, specificatiile, materialele video etc. sunt publicate cu acordul implicit sau explicit al detinatorilor de drepturi, cu respectarea legilor copyright-ului.

Declinarea responsabilitatii

Datorita volumului mare de informatii, caracteristicile si disponibilitatea produselor prezentate in acest site se pot schimba fara o notificare prealabila.SC Coolori Deco Design SRL nu isi asuma responsabilitatea pentru greselile de tiparire sau afisare, in ceea ce priveste preturi, caracteristici, imagini etc. In eventualitatea in care pretul produsului sau unele caracteristici ale acestuia, au fost gresit introduse in bazele noastre de date sau afisate gresit, iar livrarea nu s-a efectuat, SC Coolori Deco Design SRL isi rezerva dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta. Imaginile produselor sunt prezentate pe website cu titlu de exemplu cat si poze reale ale produselor, dar produsele livrate pot diferi din punct de vedere al nuantelor de culoare, fapt datorat diferentelor de culoare intre nuantele digitale, prezentate pe monitor si nuantele tiparite. Valoarea maxima a obligatiilor SC Coolori Deco Design SRL, fata de orice client, in cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare, este valoarea sumelor incasate de SC Coolori Deco Design SRL de la clientul respectiv. Dupa depasirea termenului de 10 zile pentru returnarea produselor, clientul nu mai poate pretinde catre SC Coolori Deco Design SRL returnarea banilor in nici un fel si deasemenea, nici returnarea produselor.

Returnarea produselor

Art. 7. – (1) Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. Execeptii de la aceasta regula: Art. 10. – Consumatorul nu poate denunta unilateral urmatoarele tipuri de contracte, cu exceptia cazurilor in care partile au convenit altfel:
a) contracte de furnizare de servicii a caror executie a inceput, cu acordul consumatorului, inaintea expirarii termenului de 10 zile lucratoare prevazut la art. 7 alin. (1);
b) contracte de furnizare de produse sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile cursurilor pietei financiare care nu pot fi controlate de comerciant;
c) contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid;
d) contracte de furnizare a inregistrarilor audio, video sau a programelor informatice, in cazul in care au fost desigilate de catre consumator;
e) contracte de furnizare a ziarelor, periodicelor, jurnalelor-magazin;
f) contracte de servicii de pariuri sau loterii. Aplicam legislatia in vigoare legata de returnarea produselor si restituirea contravalorii sau inlocuirea acestora. Litera c) din art. 10 prevede exceptia de retur a produselor personalizate dupa specificatiile consumatorului pentru ca aceste produse nu pot fi revandute.Produsele comandate de tine sunt unicate, personalizate si confectionate conform preferintelor tale. Din acest motiv, dupa ce ai finalizat comanda, nu poti renunta unilateral la produsul respectiv. Consumatorul poate solicita returnarea produselor personalizate in urmatoarele situatii:

Daca produsul nu este conform cu specificatiile de pe site.In acest caz, clientul poate opta pentru inlocuirea produsului conform specificatiilor sau rambursarea integrala a contravalorii. Daca se agreeaza inlocuirea cu un alt produs mai scump, se va achita diferenta pana la valoarea produsului mai scump, iar daca se inlocuieste cu un produs mai ieftin, SC Coolori Deco Design SRL va returna diferenta.
Costurile de transport pentru produsul inlocuitor sunt suportate de SC Coolori Deco Design SRL Produse ce au fost livrate gresit, alte produse decat cele solicitate pe site prin comanda ferma.Consumatorul va returna produsul pentru inlocuire, fara sa mai achite cheltuieli de transport.In acest caz poate opta pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii. Renuntarea la cumparare pentru produsele fara personalizare: Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau.Clientul va putea solicita schimbarea produsului sau returnarea contravalorii acestuia in termen de 10 zile lucratoare de la data primirii coletului, fara penalitati si fara invocarea unui motiv.In cazul solicitarii unui alt produs SC Coolori Deco Design SRL va trimite produsul solicitat la schimb numai dupa ce Clientul a returnat produsul cumparat initial.Cheltuielile de retur sunt suportate in totalitate de consumator. Rambursarea sumei se va face in cel mult 15 zile de la data returnarii produsului. Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi stare ca si la expediere si sa fie insotite de factura fiscala.Detalii despre legislatia comertului pe Internet gasesti pe: http://www.legi-internet.ro/

Garantia produselor Coolori.ro

Termenul de garantie pentru produsele comercializate pe www.tricouri-cu-mesaje.ro este de 6 luni.
Pentru aceasta perioada consumatorul va beneficia automat de inlocuirea produsului la aparitia lipsei de conformitate cu exceptia cazurilor in care lipsa de conformitate este minora sau se datoreaza utilizarii necorespunzatoare a produsului (se stropeste cu apa, se rupe, se actioneaza mecanic asupra lui).
Produsul care prezinta o lipsa de conformitate va fi inlocuit direct, fara a mai exista un drept de optiune intre reparare si inlocuire. In acest caz consumatorul preda vanzatorului produsul, iar vanzatorul il inlocuieste.
La cererea consumatorului, SC Coolori Deco Design SRL va restitui valoarea produsului, atunci cand apare lipsa de conformitate fata de specificatiile tehnice enuntate in descrierea produsului. Pentru celelalte obiecte personalizate, nu oferim garantie, personalizarea realizandu-se dupa datele trmise de catre client, va recomandam sa acordati mare atentie tabelului de caracteristici de pe pagina fiecarui produs, in caz contrar, SC Coolori Deco Design SRL va fi exonerata de orice raspundere. Actul necesar pentru inlocuirea sau restituirea valorii produsului este factura fiscala emisa de SC Coolori Deco Design SRL.

Date cu caracter personal

Datele cu caracter personal comunicate de client nu vor fi facute publice conform Legii de protectia datelor cu caracter personal si Codului de procedura fiscala. Informatiile pe care ni le comunicati sunt necesare pentru prelucrarea si livrarea comenzilor precum si pentru emiterea facturilor. Absenta acestor informatii poate antrena anularea comenzii dumneavoastra. Prin comandarea produselor pe site-ul www.tricouri-cu-mesaje.ro va angajati sa ne furnizati informatii corecte si valabile.
SC Coolori Deco Design SRL este inregistrata in Registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub numarul in Registrul General 0008375.Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, SC Coolori Deco Design SRL are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.
Astfel, SC Coolori Deco Design SRL poate notifica utilizatorii privind ofertele curente prin newsletterul saptamanal, si poate trimite felicitari sau alte mesaje speciale.Orice utilizator care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul www.tricouri-cu-mesaje.ro poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date.Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor cu exceptia situatiilor prevazute de lege. Pentru exercitarea acestor drepturi, ne puteti adresa o cerere scrisa, datata si semnata la adresa: Intrarea Ghercu Constantin Nr 9, AP 14, sector 6, Bucuresti.

Rezolvarea litigiilor

SC Coolori Deco Design SRL incearca si doreste solutionarea eventualelor litigii pe cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata competente. Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii, clientul isi asuma in totalitate raspunderea. Forta majora invocata si probata de una din parti in conditiile legii, exonereaza partile de obligatii – cu exceptia obligatiei de plata pentru serviciile prestate pana la aparitia ei – pe intreaga durata a fortei majore.

Asistenta si solutionarea problemelor

Pentru informatii suplimentare, asistenta si rezolvarea problemelor te rugam sa ne contactezi la numarul de telefon afisat la contact sau prin e-mail. Programul este de luni pana vineri, intre ora 9:00- 17:30, cu exceptia sarbatorilor legale sau a unor evenimente speciale pe care le vom anunta pe site. Aceste Conditii generale intra în vigoare la data de 01 ianuarie 2015.
SC Coolori Deco Design SRL isi rezerva dreptul de a le modifica în orice moment, publicand in acelasi timp modificarile respective pe site-ul www.tricouri-cu-mesaje.ro, impreuna cu o notificare privind publicarea acestora. Modificarile ulterioare in conditiile generale nu afecteaza relatiile contractuale dintre client si SC Coolori Deco Design SRL., pentru comenzile plasate anterior acestor modificari.